Estavana Polman heeft een nieuwe ploeg: ‘Heb altijd voor NFH willen spelen’

26 juli 2022

Handbaltopper Estavana Polman heeft een nieuwe club! Ze blijft in Denemarken spelen. De Oranje-international verbond zich dinsdag voor 1 jaar aan Nykøbing Falster.


De 29-jarige Polman maakte afgelopen zaterdag via haar sociale media bekend dat ze alsnog zou vertrekken bij Team Esbjerg. Polman speelde liefst 9 seizoenen voor dat team, maar geraakte in een conflict met de clubleiding. Zonde, want Polman - clubtopscorer aller tijden van Esbjerg - gaf aan het jammer te vinden en 'zo niet te willen vertrekken'.

Nieuwe club Polman
Nykøbing Falster-hoofdcoach Jakob Larsen was blij met de komst van Polman. "Estavana heeft een geweldig inzicht en schotkracht en samen met haar creativiteit kunnen we nieuwe dimensies toevoegen aan ons aanvalsspel. Tegelijkertijd zal zij met haar jarenlange ervaring ook kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze jonge speelsters."

Polman, van wie bekend is dat ze een gelukkige liefdesrelatie heeft met oud-voetballer Rafael van der Vaart, sprak lovende woorden over haar nieuwe club. Héél lovende woorden. "NFH is een club waarvoor ik altijd heb willen spelen. Ik houd van de sfeer hier."

Oranje boven!
Ze komt in Nykøbing een bekende tegen! Polman wordt ploeggenote van de 22-jarige mede-international Nikita van der Vliet. Polmans nieuwe clubje zit wel aan de andere kant van het land.