Handbalbond plant nieuwe wedstrijden in: handbalsters Oranje mogelijk begin juni al in actie

26 maart 2020

Orange Pictures

De Nederlandse handbalsters moeten mogelijk begin juni het restant van hun EK-kwalificatiewedstrijden al spelen. Dat heeft de Europese handbalbond (EHF) bekendgemaakt. Al het professionele handbal in april in mei is geschrapt, maar de bond durft het nu al aan om een voorlopig speelschema voor juni te maken.


Vanwege het coronavirus ligt het Europese handbal voorlopig stil. Maar als organisator van het EK, de WK-kwalificatie voor Europese landen en de Europese clubcompetities wilde de EHF in ieder geval een schema klaar hebben voor het geval het virus tegen die tijd voor een groot deel uit de wereld is geholpen.

Alternatief scenario
"Momenteel zijn er genoeg andere dingen die belangrijker zijn dan handbal. Maar er we hebben ook goede redenen om alternatieve scenario's uit te werken en dat hebben we gedaan. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat alle plannen afhankelijk zijn van de gezondheidssituatie."

'Niet koste wat kost'
De EHF geeft daarbij aan natuurlijk te luisteren naar de adviezen van de instanties. "Laat duidelijk zijn dat we niet de indruk willen geven dat we koste wat kost handbal willen spelen."

Programma
De Nederlandse handbalsters moeten nog 4 kwalificatieduels voor het EK dit jaar spelen, in de week tussen 1 en 7 juni. De mannen moeten in een rechtstreeks duel met Oostenrijk ene ticket voor het WK van 2021 zien te winnen. Zij moeten tussen 29 juni en 5 juli aan de bak.