🎥 | College-ijshockeyer gooit rolstoel van trap: aangeklaagd voor baldadigheid

21 maart 2023

IJshockeyer Carson Briere zal voortaan wel even 2 keer nadenken voordat hij iets onnozels uit wil halen als hij op een feestje is. De college-speler van Mercyhurst University heeft maar liefst 3 (!) verschillende aanklachten aan zijn broek hangen nadat hij op een party een onbemande rolstoel van een trap smeet.


Op videobeelden is te zien hoe de zoon van voormalig NHL-flyer Danny Briere, tegenwoordig interim general manager bij Philadelphia Flyers, samen met zijn maat Patrick Carrozzi op 11 maart het vervoermiddel van de trap lazert. Eerst ging Briere er nog in zitten, waarna hij in gesprek met Carrozzi alsnog besloot de rolstoel zomaar naar beneden te gooien.

Volgens Associated Press heeft Sydney Benes, de eigenaar van de stoel, een klacht ingediend bij de universiteit. Zij had haar hulpmiddel een jaar terug nog voor 2000 dollar gekocht. Mercyhurst gaf aan een onderzoek te starten naar het incident, waarna zowel Carson als papa Danny openlijk hun excuses aanboden.

Zowel Briere als Carrozzi moeten op 22 mei aanstaande voor de rechter verschijnen. Zij zijn aangeklaagd voor baldadigheid, samenzwering tot baldadigheid en wanordelijk gedrag.

College-ijshockeyer smijt rolstoel van trap
In de eerder benoemde sorry trok Briere het spreekwoordelijke boetekleed al aan. "Ik heb enorm veel spijt van mijn acties. Hier zijn geen excuses voor." Het is niet de 1e keer dat de junior-speler negatief in het nieuws komt. In 2019 werd hij weggestuurd van het Arizona State-hockeyteam vanwege het overtreden van de teamregels. "Ik zal er alles aan doen om dit goed af te sluiten", rondde hij zijn spijtbetuiging af. "Dit was een serieuze inschattingsfout van mij."