Kimmann en Smulders pakken winst in wereldbeker BMX

admin • 01:22, 01-10-2018 / Laatste Update: 08:11, 05-01-2024

BMX'er Niek Kimmann heeft de wereldbeker bij de mannen veroverd. De 22-jarige fietscrosser uit Lutten eindigde bij de laatste wereldbekerrace in het Argentijnse Santiago del Estero als 6e achter winnaar Joris Daudet uit Frankrijk. Dat was genoeg om het eindklassement op zijn naam te schrijven.

Kimmann blijft in het klassement zijn twee Franse rivalen Daudet en Sylvain André voor. Met 975 punten is hij de eindwinnaar. Daudet is 2e met 900 punten en André 3e met 815 punten.

In de finale kwam de Nederlander opgesloten te zitten en verloor hij snelheid. Hij kwam als 6e over de finish. Regerend wereldkampioen André finishte als 4e.

Kimmann won eerder beide wereldbekerwedstrijden in het Belgische Heusden-Zolder, één in Papendal en één in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines.

Ook Smulders in vorm

Laura Smulders had een dag eerder bij de 7e wereldbekerwedstrijd, eveneens in Santiago del Estero, al de eindzege achter haar naam gezet. Het is de 3e eindzege in de wereldbeker op rij voor de regerend wereld- en Europees kampioene.

De 24-jarige Nijmeegse sloot het seizoen af met een zilveren medaille De fotofinish moest eraan te pas komen om een winnaar uit te roepen tussen Saya Sakakibara, Smulders en Alise Willoughby. Uiteindelijk ging de Australische Sakakibara er met de zege vandoor. Smulders werd 2e voor Willoughby.