Heiner wordt 2e op WK zeilen in de Finn-klasse
i

EPA

Heiner wordt 2e op WK zeilen in de Finn-klasse

Brian Vesseur • 11:17, 21-12-2019 / Laatste Update: 10:04, 15-01-2024

Nicholas Heiner heeft de 2e plek gepakt op het WK zeilen in de Finn-klasse! Voor de kust van Melbourne eindigde hij de slotrace als 3e, wat genoeg bleek om de 2e plek te behouden in het klassement. Josh Junior (JJ) pakte de wereldtitel.

Hij werd bij die laatste medalrace 7e, maar zijn voorsprong was groot genoeg om de titel te veroveren. Zsombor Berecz werd 3e op het WK.

Reactie van de Nederlander

Heiner hield ondanks de zilveren plek gemengde gevoelens over aan de zeilweek in Australië. ,,Natuurlijk ben ik blij, maar ik sta hier wel een beetje met een dubbel gevoel. Als ik kijk naar naar mijn hele constante uitslagenserie had het echt gekund deze week. Maar je zag dat Josh voor de wind heel snel was, daar ging ik deze week net even niet zo snel als normaal. Aan de wind hebben we wel goede stappen gemaakt, in Scheveningen hebben we ook goed op deze condities kunnen trainen. En gedurende de week kijk je natuurlijk wel waar we nog harder kunnen, maar dat is lastig te verbeteren in zo'n week. We weten in ieder geval waar we aan gaan werken de komende tijd, en dan zijn we de volgende keer nog sneller", vertelde de 30-jarige zeiler uit Enkhuizen, die 2 jaar geleden overstapte van de Laser- naar de Finn-klasse. Met de lichtere Laserboot werd hij in 2014 al eens wereldkampioen.