Nederlandse curlingmannen hebben 'realistisch doel' op WK: plaatsing voor de Spelen
i

ANP

Nederlandse curlingmannen hebben 'realistisch doel' op WK: plaatsing voor de Spelen

admin • 19:23, 03-03-2017 / Laatste Update: 12:54, 08-01-2024

De Nederlandse curlingmannen nemen begin april deel aan het WK. Daarbij is de inzet een ticket voor de Olympische Winterpelen. Daarvoor moeten zij in het Canadese Edmonton bij de beste 4 eindigen om zich rechtstreeks voor de Spelen in Pyeongchang te plaatsen.

"We hebben het al heel vaak opgenomen tegen de teams die op het WK spelen", zegt Carlo Glasbergen, die als lead de eerste twee stenen gooit, vrijdag op een persconferentie van het Nederlands team in Zoetermeer tegen NU.

EK

Door het EK in de B-divisie te winnen en in de play-offs Oostenrijk uit te schakelen mag Oranje naar het WK. Dat betekent voor het eerst sinds 1994 dat de Nederlandse mannen in actie komen op een WK.

Bondscoach Shari Leibbrandt werkte met haar ploeg die bestaat uit Jaap van Dorp, Wouter Gosgens, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en Alexander Magan toe naar dit resultaat. "De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan en hebben wij ons een doel gesteld."

Realistisch

Voor de Nederlandse mannen is dus de eerste keer dat zij deelnemen aan een groot toernooit en in een groot stadium tegen deze ploegen spelen. "Dus dat wordt spannend. Maar wij hebben laten zien dat we de teams op het WK kunnen verslaan, dus ik denk zeker dat het realistisch is om ons te plaatsen voor de Olympische Spelen", aldus Van Dorp.

Het WK vindt plaats van 1 tot en met 9 april. De inzet is de Olympische Spelen. De Nederlandse curlingploeg plaatste zich nog nooit voor de Spelen.