Spannend! 'Dutch Battle' in Volvo Ocean Race
i

Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race
Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Spannend! 'Dutch Battle' in Volvo Ocean Race

admin • 23:54, 05-06-2018 / Laatste Update: 23:02, 08-01-2024

Aan het einde van de Volvo Ocean Race gaan de Nederlandse boten van Brunel en AkzoNobel nogmaals de strijd met elkaar aan. Na aankomst in Den Haag, het eindpunt van de beroemde zeilrace om de wereld, strijden de schippers Bouwe Bekking en Simeon Tienpont in 4 races om de Nederlandse eer.

De vaste bemanningsleden van Brunel en AkzoNobel krijgen dan hulp van mensen uit de zakenwereld, die aan boord kunnen ervaren hoeveel er komt kijken bij de wedstrijden op zee.

27 juni

De races worden gevaren op woensdag 27 juni, enkele dagen na de slotetappe van Göteborg naar Den Haag. Op 30 juni volgt nog een 'havenrace' voor de Nederlandse kust, die mogelijk nog van belang is als 2 boten in het reguliere klassement evenveel punten hebben. Tussendoor wordt de 'Dutch Battle' uitgevochten.

Grandioos gevecht

''Het wordt een gevecht tussen 2 boten, die allebei een Nederlandse schipper hebben'', zei Bekking. ''De strijd vindt plaats op ons eigen grondgebied, met onze eigen fans langs de kant. Normaal gesproken doen aan zulke promotiewedstrijden alle zeven boten mee en staat er dus niet zoveel druk op. Maar nu is de inzet duidelijk: je wint óf je verliest.''