Vonn meldt zich met kuitblessure af voor afdaling Garmisch-Partenkirchen
i

REUTERS

Vonn meldt zich met kuitblessure af voor afdaling Garmisch-Partenkirchen

Sjors Tanis • 21:23, 24-01-2019 / Laatste Update: 22:11, 07-01-2024

Lindsey Vonn (34) heeft zich afgemeld voor de wereldbekerrace op de afdaling in Garmisch-Partenkirchen van zaterdag. De Amerikaanse skiester is nog niet hersteld van een kuitblessure, die ze vorige week in Italië opliep. 

,,Ze heeft nog wat meer tijd nodig’', liet hoofdtrainer Paul Kristofic van de Amerikaanse ploeg weten. Het is nog niet bekend of Vonn zondag op de super-G wel weer van start gaat.

Vorige week voor 1e keer dit seizoen in actie

Vonn kwam vorig weekeinde in Cortina d’Ampezzo voor de 1e keer dit seizoen in het wereldbekercircuit in actie. Haar rentree verliep teleurstellend tijdens de Italiaanse 3-daagse, vooral ook doordat ze vooraf bij de training opnieuw geblesseerd was geraakt. Ze twijfelde na haar mislukte optreden in Italië openlijk aan de voortzetting van haar loopbaan.

Afscheid

Vonn kondigde voor het begin van het seizoen aan dat ze voor het laatst de pistes afging in het wereldbekercircuit. Ze is de succesvolste skiester in de wereldbeker met 82 overwinningen. Ze heeft er 4 minder dan de Zweedse skilegende Ingemar Stenmark, die met 86 wereldbekerzeges het record bezit.