Enorme teleurstelling bij waterpolosters: geen brons én geen OS-ticket

EPA

admin • 20:23, 25-01-2020 / Laatste Update: 00:47, 08-01-2024

De Nederlandse waterpolosters hebben op het Europees kampioenschap in Boedapest genoegen moeten nemen met de 4e plaats. De voormalig kampioen verloor de wedstrijd om het brons van Hongarije. Het gastland boog in de 2e helft een achterstand van 3 doelpunten om in een voorsprong van 2 treffers en won met 10-8 (3-5, 2-2, 4-1, 1-0).

Het EK eindige op deze manier met een enorme domper voor Oranje, dat donderdag in de halve finales onderuit ging tegen Rusland. Daardoor liepen ze niet een nieuwe titel mis, maar gaan ze helaas ook niet naar de Olympische Spelen van Tokio.

Voorsprong uit handen

De ploeg van bondscoach Arno Havenga had zich ondanks de tegenvaller tegen Rusland opgepept voor de troostfinale en begon goed. Hoewel Hongarije 3-1 voorkwam, nam Nederland nog in de 1e periode het initiatief over en maakte er in no time 5-3 van. In het 2e kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar in de 3e periode liep Oranje uit naar 8-5. Vanaf dat moment keerde Hongarije de wedstrijd helemaal om.