Wolff switcht van bondscoach baanwielrennen naar prestatiemanager en is dolgelukkig
i

ANP

Wolff switcht van bondscoach baanwielrennen naar prestatiemanager en is dolgelukkig

Bart van der Wijst • 10:00, 05-10-2017 / Laatste Update: 08:46, 05-01-2024

René Wolff in een turnhal, het is even wennen. Voorheen stond hij namelijk vooral langs wielerbanen over de hele wereld. In april stopte Wolff, ondanks een doorlopend contract, als bondscoach van de baanwielrenners. NOC*NSF pikte hem op en benoemde hem tot prestatiemanager.

"Ik doe met name het turnen, triatlon, badminton, tafeltennis, tennis en enkele projecten in de motorsport", zegt Wolff in een interview met de NOS. "Heel erg divers dus. En heel erg mooi."

Functie

Wolff is op dit moment intensief bezig met de Nederlandse sporters. Hij wil dat hun coaches het optimale uit hun pupillen halen. "Dan hebben we het over voedingsmanagement, periodisering in trainingen en dat soort dingen", aldus Wolff, die ook verder kon in de wielerwereld, maar daar vanaf zag.

"Dat is inderdaad gebeurd. Ik heb ook met 2, 3 landen gesproken, maar we zijn het nooit eens geworden. Bovendien ben ik verbonden geraakt aan de Nederlandse sport. Daarom vind ik het heel erg fijn dat ik in Nederland nu de sport in een andere rol verder kan helpen en ondersteunen."