Kiran Badloe geniet op Japans water en wint 9e race: ‘Heerlijk Scheveningen-weer’

28 juli 2021

Getty Images
Kiran Badloe

Windsurfer Kiran Badloe heeft bij de Olympische Spelen de koppositie in de RS:X-klasse verstevigd met de winst in de 9e race. Hij bleef de Chinees Kun Bi en de Noor Endre Funnemark voor. Badloe was aan het genieten, en zo hoort het. "Echt Scheveningen-weer, heerlijk."


In het klassement heeft Badloe 26 punten. De Italiaan Mattia Camboni volgt met 34 punten. De Fransman Thomas Goyard staat 3e met 39 punten. De Nederlandse favoriet nam met de 4e plek in de 8e race de leidende positie weer over. Badloe was de leiding kwijtgeraakt nadat hij was gediskwalificeerd in de 5e race. Hij was woensdag in de 7e race als 2e geëindigd.

"De omstandigheden zijn hartstikke leuk en we gaan allemaal superhard. Het is spectaculair", aldus een genietende Badloe die zichzelf met zijn blauwe kapsel vergelijkt met Avatar, The Air Bender. "De wind draaide nog wel dus dat is wel tricky. Dus ik moet wel m'n koppie erbij houden. Eén keer ging ik even de fout in, maar toen kwam ik goed weg. Ik zag wind, maar kon er niet bij komen. Verder ging het hartstikke goed, een soepele dag. De concurrentie? De Italiaan en de Zwitser hebben punten laten liggen, maar andere jongens kwamen weer dichterbij. Uiteindelijk zal het dicht bij elkaar liggen, maar dit was een goede dag."