Bondscoach volleybalsters haalt De Kruijf voor afsluitende Nations League-week bij selectie

18 juni 2019

EPA

Robin de Kruijf is terug in Oranje voor de laatste week van de Nations League. Bondscoach Jamie Morrison heeft haar bij de groep gehaald als vervangster van Eline Timmerman. Het worden de 1e interlands dit seizoen voor de 28-jarige De Kruijf.


De volleybalster uit Nieuwegein, die speelt in Italië, is al jarenlang een vaste waarde in de nationale ploeg. Met de Nederlandse volleybalsters eindigde ze op een historische 4e plaats bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. De middenaanvalster maakte al op 17-jarige leeftijd haar debuut in Oranje.

Rust
Morrison gunde De Kruijf wat rust na een lang seizoen. Ze verloor vorige maand met haar Italiaanse club Conegliano de finale van de Champions League. De Amerikaanse bondscoach hoopt met De Kruijf in de ploeg de Nations League positief af te sluiten.

Laatste 3 potjes
Oranje kan de Final Six van het landentoernooi niet meer bereiken. In Rusland staan deze week de laatste reguliere wedstrijden op het programma. Dinsdag begint Nederland tegen Thailand, een dag later wacht de Verenigde Staten en donderdag speelt Oranje tegen het gastland.