Adelinde Cornelissen breekt met hoofdsponsor en denkt nog na over afscheid Parzival
i

Archieffoto Getty Images

Adelinde Cornelissen breekt met hoofdsponsor en denkt nog na over afscheid Parzival

Robert Hüsken • 19:01, 18-10-2016 / Laatste Update: 19:59, 05-01-2024

Adelinde Cornelissen is nog aan het nadenken over een afscheidswedstrijd van haar paard Parzival. Eigenlijk zou de combinatie op de Olympische Spelen in Rio hun laatste kunstje aan de wereld tonen, maar dat pakte anders uit dan gehoopt. Het dressuurpaard werd gestoken door een insect en daardoor moest Cornelissen vroegtijdig opgeven.

Door het bos

"Het zou geweldig zijn geweest om Parzival het afscheid te geven dat hij verdiende. Dat mocht helaas niet zo zijn. Ik rijd Parzival nu lekker thuis en rijd mijn rondjes door het bos", schrijft Cornelissen op haar website. "Parzival is een paard dat nooit van ererondes heeft gehouden, dus dat wil ik hem niet aandoen. Maar zo’n paard verdient wel een afscheid, ik ben nog aan het nadenken hoe dat ingevuld moet worden."

Hoofdsponsor

Jarenlang ging haar paard als Jerich Parzival door het leven. Vernoemd naar de Oostenrijkse hoofdsponsor Herbert Jerich van de amazone uit Nijkerk. Hij stopt er nu mee, omdat Parzival met pensioen is gegaan na Rio. "Adelinde is eigenlijk het beste dat me is overkomen. Ik heb ongelooflijk veel plezier beleefd aan de sport door haar”, vertelt de Oostenrijkse transporteur. “Ik zocht een goede amazone voor de dressuurpaarden van mij en mijn vrouw en ik hoorde: ‘Je moet Adelinde hebben.’ Ik nam contact met haar op en acht dagen later stond ze hier in Oostenrijk. Daarna hebben we een sponsorcontract gesloten voor vier jaar.”