Dronken feestvierders spanken knappe schaatsster Bøkko: 'Best eng'
i

ANP

Dronken feestvierders spanken knappe schaatsster Bøkko: 'Best eng'

admin • 14:53, 07-12-2015 / Laatste Update: 20:58, 12-12-2023

Er gebeurden vreemde dingen in Inzell. De Noorse Hege Bøkko zat zaterdagavond in de lobby van haar hotel rustig te bellen met haar vader, toen een groep dronken en gemaskerde Duitse feestvierders binnenkwam en uit het niets met een roede op haar benen begon te slaan.

Het bleek te gaan om de Alpen-variant van Sinterklaas, waar de rol van zwarte piet wordt vertolkt door Krampus, een beestachtige duivelsfiguur.

De traditie wil dat Krampus jonge vrouwen de stuipen op het lijf jaagt, en dat lukte. ,,Je weet niet wie er achter dat masker zit, dus het was best eng. Ik kende de traditie niet en dacht: Wat gebeurt hier? Er werd steeds harder geslagen, en één van die dronken gasten werd agressief tegen de rest van onze ploeg,'' zei Bøkko. De rode striemen waren gisteren bijna weg. ,,Ik had er bij het schaatsen ook geen last van. Achteraf kunnen we er om lachen.''

Geschorst

Eerder in de week werd de Amerikaan Mitchell Whitmore door zijn ploeg geschorst nadat hij, ook in beschonken toestand, de assistent-coach van de Corendon-ploeg rake klappen had gegeven bij het hotel. Whitmore maakte lawaai, werd daarop aangesproken door de Italiaanse trainer Stefano Donagrandi, die het moest ontgelden. Behalve Inzell mist Whitmore het komend weekeinde ook de wereldbekerstrijd in Heerenveen.