ISU Winter Festival stapje dichterbij
i

AFP

ISU Winter Festival stapje dichterbij

admin • 00:19, 08-06-2016 / Laatste Update: 07:37, 05-01-2024

De introductie van het zogenoemde ISU Winter Festival, naar een idee van oud-schaatskampioen Ard Schenk, is een stapje dichterbij gekomen. Op de tweede congresdag van de internationale schaatsunie ISU dinsdag in Dubrovnik is unaniem een resolutie aangenomen om de komende twee jaar studie te gaan doen naar het nieuwe project, dat twee jaar geleden door de Nederlandse schaatsbond (KNSB) voor de eerste keer tijdens het ISU-congres werd aangekaart.

In 2014 omvatte het beoogde ISU Winter Festival een gecombineerd WK langebaan en shorttrack. Inmiddels is ook het WK kunstrijden aan de plannen toegevoegd. Het nieuwe toptoernooi moet eens in de vier jaar tussen twee Winterspelen op het programma komen. Tijdens het congres in 2018 wordt een besluit genomen over het Nederlandse initiatief.

Twee voorstellen gaan niet door

Twee voorstellen voor meer mogelijkheden voor sponsors op de schaatspakken haalden het niet. Wel ging het congres akkoord met de invoering van een internationale atletencommissie. Dit college zal bestaan uit vijf sporters, uit elke discipline van de ISU één.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="wales" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]