Juichende Irene Schouten stopt niet helemaal met schaatsen: 'Dat heb ik ook nooit gezegd'
Irene Schouten © ANP

Juichende Irene Schouten stopt niet helemaal met schaatsen: 'Dat heb ik ook nooit gezegd'

14:57, 03-03-2024 / Laatste Update: 19:37, 03-03-2024

Irene Schouten heeft ook de laatste wedstrijd van haar loopbaan gewonnen. De Andijkse was op de ijsbaan van Leeuwarden de snelste in de slotwedstrijd van de Marathon Cup. Na afloop sprak ze met Sportnieuws.nl.

Schouten verraste vorige maand vriend en vijand door het einde van haar loopbaan aan te kondigen. Na een bijzonder succesvol WK afstanden in Calgary maakte ze bekend dat ze genoeg had van het topsportleven. Vorige week kreeg ze een prachtig afscheid in Heerenveen en zondag reed ze haar laatste wedstrijd.

Haar prachtige afscheid maakte haar emotioneel, maar even twijfelen over haar beslissing deed ze om andere redenen. "Ik heb gewoon nog een goed niveau", aldus Schouten. "Dan denk je, het is toch wel een beetje zonde. Maar de reden dat ik stop is niet dat ik niet lekker schaats, maar dat ik toe ben aan andere dingen."

Helemaal stoppen doet Schouten overigens niet: "Dat heb ik ook nooit gezegd. Misschien blijf ik volgend jaar nog wat marathons rijden. Ik moest sowieso afbouwen. Dan zal ik niet meer zo fit zijn, maar kan ik de ploeg wel wat tactische adviezen geven."

Nieuw huis Irene Schouten

Het leven is de afgelopen week al flink veranderd voor Schouten, vertelde ze. "Bij was lag elf maanden per jaar elke dag vast", aldus de koningin van de Winterspelen van Peking. "Maar nu word ik wakker en denk ik 'wat zal ik eens gaan doen?'. Dat is best wel lekker."

Bekijk het volledige interview, waarin Schouten meer verteld over het klussen in haar nieuwe huis en haar toekomst, in de video hieronder: