Koen Verweij boos op zieke Nuis: 'Daar gaan we niet zomaar mee akkoord'
i

BSR Agency

Koen Verweij boos op zieke Nuis: 'Daar gaan we niet zomaar mee akkoord'

Martijn Baars • 20:05, 28-12-2019 / Laatste Update: 19:12, 05-01-2024

Schaatser Koen Verweij neemt het rivaal Kjeld Nuis kwalijk dat hij zich wegens een zware griep voor de NK afstanden in Thialf heeft afgemeld. 

"Hij had hier gewoon moeten staan. Ik neem mezelf als voorbeeld. Ik heb 2 jaar geleden bij het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen in een vergelijkbare situatie gezeten. Ik had toen last van gordelroos en koorts. Ik kreeg toen ook geen 2e kans", sprak de 29-jarige Noord-Hollander na zijn fraaie 3e plek op de 1500 meter.

Aanwijsplek

Met winnaar Thomas Krol en nummer 2 Patrick Roest verdiende Verweij in principe een startbewijs voor de EK Afstanden (10-12 januari in Heerenveen) en de WK afstanden in Salt Lake City (13-16 februari). Nuis heeft als olympisch kampioen en wereldrecordhouder, zowel op de 1000 als 1500 meter, echter gevraagd om een aanwijsplek voor beide toernooien. Dat zou dan op de 1500 meter ten koste kunnen gaan van Verweij.

70 procent

"Daar gaan we niet zomaar mee akkoord", zei de strijdbare Verweij, die heel blij was met zijn 3e plek. "Je moet gewoon doen wat je moet doen. Als Nuis zoveel kwaliteiten heeft dat hij een aanwijsplek verdient, had hij hier op 70 procent van zijn kunnen ook gewoon goede zaken kunnen doen."

'Hij had hier nu ook moeten staan'

Verweij: "Voor mij is het heel simpel: de nummers 1, 2 en 3 moeten gaan. Vorige week stond Nuis al op het ijs en dus had hij er hier nu ook moeten staan. Hoe ik dat weet? Nou, we stonden in Heerenveen op hetzelfde trainingsuur. Of ik moet het natuurlijk niet goed hebben gezien, maar volgens mij was het Nuis wel", sprak Verweij met een flauwe glimlach.