Kramer 2e in eerste 'leuke' massastart van het seizoen, Douwe de Vries wint
i

ANP

Kramer 2e in eerste 'leuke' massastart van het seizoen, Douwe de Vries wint

Martijn Baars • 00:46, 29-09-2017 / Laatste Update: 06:54, 07-01-2024

Douwe de Vries heeft de eerste Nederlandse seizoenswedstrijd op de massastart gewonnen. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo was in Leeuwarden de snelste in de eindsprint. Ploeggenoot Sven Kramer eindigde als 2e en Crispijn Ariëns kwam als 3e over de finish.

Bij de vrouwen zegevierde Janneke Ensing in de openingsrace van deze nationale competitie, die een startplek kan opleveren voor de eerste wereldbekers.

Baas boven baas @Douwedv #massastart pic.twitter.com/ueJl7BIOQN

— Sven Kramer (@SvenKramer86) 28 september 2017

'Leuk'

Volgens Kramer moesten er aan zijn deelname in Leeuwarden niet al te veel conclusies worden verbonden. ,,Het kwam me wel goed uit. Ik vind het ten eerste een heel leuke training en ik vind het een leuk onderdeel. Het ligt me wel en ik heb er veel plezier in'', liet de Friese kopman bij de NOS weten. ,,De prioriteit ligt natuurlijk op de 5 en 10 kilometer, maar dit is heel leuk om te doen. Ik ben hier natuurlijk niet helemaal voor niets."

Massastart is olympisch

De massastart wordt bij de komende Winterspelen in Pyeongchang voor de 1e keer gereden. Het nieuwe onderdeel komt pas aan het eind van de 2e week aan de beurt, als Kramer al klaar is met zijn andere races.