Kramer slaat Sportgala over: 'Er is veel drank, dat is niet aan mij besteed'
i

Pro Shots / Erik Pasman

Kramer slaat Sportgala over: 'Er is veel drank, dat is niet aan mij besteed'

admin • 17:29, 20-12-2016 / Laatste Update: 13:26, 08-01-2024

Mocht Sven Kramer de prijs Sportman van het Jaar winnen, dan zal hij die niet zelf in ontvangst nemen. De olympisch kampioen slaat het NOC*NSF Sportgala woensdagavond over. Kramer is 1 van de 5 genomineerden voor de award, die hij in 2007 al eens won.

'Komt slecht uit'

Waar de meeste sporters de trainingen iets minder serieus nemen rondom het gala, zitten de schaatsers juist in hun drukste periode. "Ik rijd woensdag een 3 kilometer in Thialf, dat is een heel goed excuus'', zegt Kramer tegen NU.nl. Voor de schaatsers staat er vlak na kerst met de NK afstanden een belangrijk toernooi op het programma. "Voor een schaatser komt het Sportgala gewoon heel slecht uit. Iedereen staat daar te hoesten, er is veel drank; dat is niet aan mij besteed."

Kramer is genomineerd samen met olympisch kampioenen Dorian van Rijsselberghe (windsurfen) en Ferry Weertman (openwaterzwemmen), wielrenner Tom Dumoulin en Formule 1-coureur Max Verstappen. Verstappen heeft ook al aangekondigd dat hij niet in Amsterdam zal zijn, omdat hij op vakantie is.

Kramer verwacht toch geen winst

"Ik win 'm echt niet woensdag. Logisch ook, in een jaar met de Olympische Spelen en met het jaar dat Verstappen heeft gehad." Sowieso heeft Kramer weinig sympathie voor de, zoals hij zelf noemt, 'populariteitsprijs'. "Ik zal er geen seconde minder van slapen als we met deze verkiezing zouden stoppen."