Nederlandse schaatsers zitten uren vast op vliegveld Calgary
i

ANP

Nederlandse schaatsers zitten uren vast op vliegveld Calgary

Martijn Baars • 16:06, 10-02-2020 / Laatste Update: 19:14, 05-01-2024

De voorbereiding van de Nederlandse schaatsers op de WK afstanden in Salt Lake City is compleet in de soep gelopen. De hele ploeg zou zondag vanuit de Canadese stad Calgary naar Salt Lake City vliegen, maar de vlucht werd na lang wachten gecanceld.

De schaatsers zaten zo'n 2 uur aan boord van het vliegtuig te wachten, tot ze te horen kregen dat ze er weer uit moesten. Volgens Jumbo-Visma-schaatser Douwe de Vries had de piloot geen zin om over te werken. "Het was gewoon een dikke bende omdat een piloot niet 20 minuten wilde overwerken (wat hij wel mocht). En als je dan 6 uur geen info, geen eten of drinken hebt gehad, dan ben je er wel een beetje klaar mee", gooide De Vries op Twitter.

Privéjet

De schaatsers moesten vervolgens weer 1,5 uur in de aankomsthal in Calgary wachten tot hun spullen terug kwamen. Maandag gaan ze alsnog naar de Amerikaanse stad Salt Lake City, waar donderdag de WK afstanden beginnen. Team Jumbo-Visma regelde volgens de NOS zelfs voor de zekerheid een privéjet om onder anderen Patrick Roest, Kjeld Nuis en De Vries naar Salt Lake City te vliegen. Sven Kramer had dat al voor zichzelf geregeld.