Pleuris in de schaatswereld gaat gewoon weer door
i

Pro Shots

Pleuris in de schaatswereld gaat gewoon weer door

admin • 13:54, 17-08-2017 / Laatste Update: 14:09, 12-12-2023

De schaatsbond KNSB moet weer allerlei fratsen gaan uithalen om te bezuinigen. Die bezuinigingen zijn nodig om uit de financiële problemen te geraken die nu al jaren duren. Eén van de onderdelen van het plan, getiteld 'Een gezonde schaatstoekomst', is een eenmalige bijdrage van schaatsers en sponsorteams ter hoogte van 400.000 euro.

Manager Tim Senden van Team LottoNL-Jumbo laat tegenover de Telegraaf weten bijzonder verbaasd te zijn over wat de KNSB nu weer heeft voorgesteld. "De inkt van de vorige overeenkomst is amper droog. We hebben vorig jaar een gezamenlijk akkoord ondertekend voor 2 seizoenen. Wij houden ons daaraan en dat moet de KNSB uiteraard ook doen. Die afspraken hebben wij destijds niet voor niets gemaakt."

Voortbestaan in gevaar

Volgens de expertgroep, met Bert Jonker (Team Clafis) namens de merkenteams en Cees Juffermans namens de atleten, kan de huidige organisatie van de KNSB zonder ingrijpen niet voortbestaan. Uiterlijk eind komend seizoen (2017-2018) moet het kostenniveau van het bondsbureau opnieuw ruim 1 miljoen euro lager uitvallen. De verenigingen en de wedstrijdschaatsers zullen maximaal 50.000 euro moeten bijdragen.