Verbij heeft niet veel tijd om te genieten van overwinning

Verbij heeft niet veel tijd om te genieten van overwinning

admin • 20:28, 23-01-2016 / Laatste Update: 13:39, 12-12-2023

Schaatser Kai Verbij begon aan dit seizoen zonder hoge winstverwachtingen. ,,Ik wilde eigenlijk alleen maar stappen in mijn ontwikkeling maken", zei de nieuwe kopman van Team beslist.nl zaterdag in Thialf.

Inmiddels mag de 21-jarige Zuid-Hollander, die een Japanse moeder heeft, zich Nederlands kampioen op de 500 meter en sinds zaterdag ook op de sprintvierkamp noemen. ,,Nee, het komt nog niet echt aan bij mij. Ik realiseer me waarschijnlijk nog niet wat ik heb gepresteerd. Dat verklaart misschien ook waarom ik redelijk ingetogen reageer op mijn huidige succes. Het moet allemaal nog een beetje landen."

Scherper

Veel tijd om na te genieten heeft Verbij ook niet. Komend weekeinde gaat hij alweer van start bij de vijfde wereldbeker in Noorwegen. ,,Ik wil nog iets sneller en scherper gaan openen. Ik heb hier een degelijke vierkamp neergezet, maar vooral op de 500 meter had ik wel wat meer willen laten zien. De tweede 1000 meter deed heel veel pijn, maar de ritwinst en de Nederlandse titel vergoedden veel."