Wüst voelt zich in de steek gelaten door KNSB en krijgt bijval
i

Proshots

Wüst voelt zich in de steek gelaten door KNSB en krijgt bijval

admin • 23:16, 01-12-2015 / Laatste Update: 19:50, 08-01-2024

Ireen Wust voelt zich in de steek gelaten door de KNSB. De schaatser wilde rondom de wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika, Inzell en Thialf trainen op goed ijs, maar de schaatsbond ging hier niet in mee. Wüst had zich namelijk niet geplaatst voor deze wedstrijden.

Nederlands succesvolste olympiër kon zich, na een mislukt voorseizoen door een hersenschudding, niet kwalificeren voor de wereldbekerwedstrijden. Deze kwalificatieraces kwamen nog net te vroeg. Daarom mocht Brabantse niet op het ijs verschijnen en was ze aangewezen op de publieksuren in Thialf.

'Malle Marietje'

"Ik voel me wel teleurgesteld", geeft Wüst toe aan de NOS. Toch wil ze niet bij de pakken neerzitten. "Ik ga er alleen maar harder van vechten. Ik ben niet in één keer 'malle Marietje' die niet meer kan schaatsen. Ik weet hoe het moet."

Bijval

De schaatser krijgt bijval van Erben Wennermars. In een tweet verbaasde de oud-schaatser zich over het feit hoe de bond omgaat met 'Nederlands beste Olympiër aller tijden'.

Wüst voelt zich in de steek gelaten door KNSB https://t.co/k3qVsbmicV Dus zo gaan we om met Nederlands beste Olympier aller tijden. Triest!

— erben wennemars (@erbenwennemars) 1 december 2015

Onbegrijpelijk dat het gebeurd maar ook dat ze het laten gebeuren. Regels zijn er om uitzonderingen te maken..

— erben wennemars (@erbenwennemars) 1 december 2015

 

Reactie KNSB

De KNSB heeft gereageerd op de uitspraken van Wüst. De schaatsbond zegt het jammer voor haar te vinden, maar kan niks doen aan het feit dat ze niet op het ijs mag trainen. Dat bepaalt het ISU (International Skating Union).

@KNSB ISU bepaalt wie er tijdens de WC op wedstrijdijs traint. ISU regel: de bond per afstand naast deelnemers maar 1 reserve aanmelden. 1/2

— KNSB (@KNSB) 1 december 2015