Reggeborgh laat sprinter Lorentzen meetrainen, mogelijk nieuwe ploeggenoot Nuis

2 juni 2020

AP

Olympisch kampioen Havard Lorentzen traint een week mee bij Team Reggeborgh. "Beide partijen kijken of het bevalt. Wij zouden hem er best wel bij willen hebben”, zegt de ploeg tegen het AD.


Speculaties over Noorse versterking bij de schaatsploeg waren er al langer. Reggeborgh zag in april onverwachts topsprinters Dai Dai Ntab en Kai Verbij naar Jumbo-Visma vertrekken.

Olympisch kampioen
Lorentzen (27), die in 2018 goud won op de 500 meter op de Winterspelen en zilver op de 1000 meter zou van belangrijke waarde kunnen zijn voor kopman Kjeld Nuis, specialist op de 1000 en 1500 meter. Een van de redenen voor Nuis’ veelbesproken overstap van Jumbo-Visma naar Reggeborgh was de sprinttrein van de ploeg van Gerard van Velde.

Nuis
Nuis zei in een eerder interview over zijn overstap al blij te zijn met zijn huidige ploeggenoten. Het team heeft de Belg Mathias Vosté al binnen de gelederen. Nuis: "En hij reed hier in Heerenveen bij de laatste wedstrijd 1.08,3, echt retehard. En als Belg heeft hij geen problemen met kwalificeren voor buitenlandse toernooien en is hij er altijd bij bij de world cups.”