Suzanne Schulting troost zich met winst B-finale na val in halve eindstrijd 1000 meter
Suzanne Schulting. © EPA
i

Suzanne Schulting. © EPA

Suzanne Schulting troost zich met winst B-finale na val in halve eindstrijd 1000 meter

17:28, 18-02-2024 / Laatste Update: 17:29, 18-02-2024

Suzanne Schulting heeft zich een beetje getroost met het winnen van de B-finale op de 1000 meter in Gdansk. Bij de wereldbekerwedstrijd kwam de Nederlandse shorttrackster in de halve eindstrijd ten val.

Ze miste daardoor een medaille, ook omdat in de A-finale niet spelers uitvielen of gediskwalificeerd werden zodat ze naar de winnaar van de B-finale kijken. De eindstrijd van de verliezers werd een Nederlands podium met na Schulting ook Michelle Velzeboer en Diede van Oorschot. 

Kristen Santos-Griswold pakte het goud op de kilometer. De Amerikaanse was een dag eerder ook al de beste op de 1500 meter, voor Schulting. Gilli Kim uit Zuid-Korea werd op de 1000 meter tweede, voor de Amerikaanse Corinne Stoddard. Santos-Griswold schreef dankzij haar zege ook de wereldbeker van dit seizoen op haar naam.

Ook bij de mannen wint Nederlander B-finale

Bij de mannen ging de zege op de 1000 meter naar de Zuid-Koreaan Park Ji-won. Zijn landgenoot Kim Gun-woo werd tweede en de Japanner Kosei Hayashi pakte brons. De Nederlander Friso Emons won de B-finale. Daan Kos werd daarin vierde. Park Ji-won schreef de wereldbeker op zijn naam op de kilometer.