Haase binnen ‘no time’ van de baan geveegd door Berdych

16 januari 2019

AFP

Alle Nederlanders zijn klaar in het singlespel op de Australian Open. Evenals Kiki Berens moest Robin Haase het toernooi al in de 2de ronde verlaten. En dat was meer dan terecht, want de Tsjech Tomas Berdych bleek oppermachtig: 6-1, 6-3 en 6-3.


Binnen 1 uur en 19 minuten was het gedaan voor Haase, die vanaf het begin achter de feiten aan liep. De 33-jarige Berdych, die ooit in de halve finales stond in Melbourne, stond ze lekker te raken.

Machtige Berdych
Haase werd in de openingsset, die slechts 19 minuten duurde, 2 keer gebroken. Berdych verloor op eigen service amper een punt. Na de 2de set had hij in totaal pas 5 punten ingeleverd bij zijn opslagbeurten. In de derde set kon Haase een tijdje bijblijven, maar bij 4-3 voor Berdych werd hij opnieuw gebroken en was het een bekeken zaak.

Rugblessure
Berdych, die ooit top-10 speler was, was door een rugblessure ver afgezakt op de ATP-ranking (57). Inmiddels is de Tsjech hersteld van al zijn problemen. En dat was in de 1ste ronde al te zien, toen hij de geplaatste Brit Kyle Edmund naar huis stuurde. Ook stond hij begin dit jaar al in de finale van het ATP-toernooi in Doha.

Haase had 2 van zijn eerdere 5 partijen tegen Berdych verloren. Vanochtend was er geen houden aan voor de Hagenaar, die voor het eerst sinds 2011 de 2de ronde had gehaald in Melbourne door een prima zege op Guillermo Garcia-Lopez. Hij komt later op woensdag nog wel in actie in het dubbelspel, met landgenoot Matwé Middelkoop.