Nadal verslaat Djokovic in finale Rome en is helemaal klaar voor Roland Garros

19 mei 2019

AP

Rafael Nadal reist over 2 weken vol vertrouwen af naar Roland Garros. De Spaanse gravelkoning won zondag het ATP-toernooi van Rome door Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, in 3 sets te verslaan: 6-0, 4-6 en 6-1.


Nadal, die tot nu toe een teleurstellend gravelseizoen kende met snelle uitschakelingen in Monte Carlo en Madrid, gaf Djokovic flink wat huiswerk mee voor het Grand Slam-toernooi in Parijs. In 54 ontmoetingen tussen de 2 legendes was nog nooit een set in 6-0 geëindigd. Tot zondag.

Pak slaag dreigde
In een poep en een scheet, letterlijk 41 minuten, leek de Servische nummer 1 van de wereld af te stevenen op een historisch pak slaag (6-0), maar Djokovic herstelde zich in de 2e set. Bij een setstand van 5-4 benutte Djokovic zijn 2e breekkans van de wedstrijd en zette hij de score gelijk.

Djokovic levert meteen in
In de allereerste game van de laatste set leverde Djokovic direct zijn service in. In al zijn daaropvolgende beurten had de Serviër het lastig tegen de Spanjaard. Sterker nog: 3 van de 4 gaf hij weg. Na een wedstrijd van 2,5 uur stapte Nadal voor de 1e keer dit seizoen in een graveltoernooi als eindwinnaar van de baan.