Andy Murray toch weer positief na pijnvrije periode: 'Ik wil doorgaan met tennissen'
i

BSR Agency

Andy Murray toch weer positief na pijnvrije periode: 'Ik wil doorgaan met tennissen'

Martijn Baars • 13:40, 06-03-2019 / Laatste Update: 00:44, 08-01-2024

Andy Murray maakte tijdens een emotionele persconferentie voorafgaand aan de Australian Open bekend dat hij na Wimbledon een punt zou zetten achter zijn carrière. Door heupproblemen was de Brit niet in staat om pijnvrij te tennissen. Hoe anders is dat zo'n 2 maanden later. Murray denkt zelfs aan een langer verblijf op de tennisbaan.

Ondanks heupklachten en een verre van goede vorm, wist Murray op 14 januari de harten van de Australische tennisfans te veroveren door er in de openingsronde van de Australian Open een beslissende set tegen Roberto Bautista-Agut uit te slepen. Murray verloor, maar de staande ovatie na afloop van de partij in de Melbourne Arena deed hem ongetwijfeld goed.

'Doorgaan met spelen'

Eind januari onderging hij een nieuwe operatie aan zijn heup, waardoor de kans op een vervolg van zijn imposante carrière weer is toegenomen. "Ik wil doorgaan met spelen”, zei Murray woensdag bij een sponsorbijeenkomst. "Ik zei dat ook al in Australië, maar ik weet simpelweg niet of het mogelijk is. Eén ding weet ik wel: ik ben een stuk optimistischer gestemd dan de afgelopen 12 maanden. Ik heb al een tijdje geen last meer van mijn heup."

Langzaam maar goed

"Het herstel gaat langzaam, maar wel de goede kant op. Het is nu een kwestie van afwachten en kijken hoe alles verloopt. Als het mogelijk is, keer ik zeker weer terug op de tennisbaan", laat de drievoudig grand slam-winnaar weten.