Berdych kapt ermee voor dit seizoen door pijnlijke rug
i

Pro Shots

Berdych kapt ermee voor dit seizoen door pijnlijke rug

admin • 18:46, 19-10-2017 / Laatste Update: 21:36, 07-01-2024

De Tsjech Tomas Berdych heeft zijn tennisseizoen vroegtijdig moeten beëindigen. De nummer 18 van de wereld heeft momenteel te veel last van een hardnekkige rugblessure.

Door nu alvast wat rust te nemen, hoopt hij weer helemaal fit aan het nieuwe jaar te kunnen beginnen. Berdych heeft al sinds Wimbledon in juli last van een pijnlijke rug. Hij had nog een klein kansje om te plaatsen voor de ATP World Tour Finals, volgende maand in Londen, maar dat kansje laat hij nu definitief lopen. Er zijn nog 4 tickets te verdelen voor dat toernooi.

Niet de enige die eerder stopt

Berdych is lang niet de enige toptennisser die door een blessure het seizoen al vroeg met beëindigen. Ook Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Kei Nishikori en Milos Raonic stopten al eerder dit seizoen. Andy Murray heeft sinds Wimbledon niet meer gespeeld.

De Tsjechische tennisser Tomas Berdych heeft het seizoen vroegtijdig beëindigd. De nummer achttien van de wereld ondervindt te veel hinder van een hardnekkige rugblessure. Door nu eerder rust te nemen, hoopt hij weer helemaal fit aan het nieuwe jaar te beginnen.

De 32-jarige Berdych, die al sinds Wimbledon in juli last heeft van een pijnlijke rug, had nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de ATP World Tour Finals, volgende maand in Londen. Voor dat eindtoernooi met acht spelers hebben zich al vier man geplaatst. Om de andere vier tickets wordt nog gestreden.

Berdych is niet de enige toptennisser die door een blessure het seizoen voortijdig voor gezien houdt. Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Kei Nishikori en Milos Raonic gingen hem voor. Andy Murray heeft sinds Wimbledon niet meer gespeeld.