Deelname Goffin in Rosmalen onzeker na vervelende enkelblessure
i

AFP

Deelname Goffin in Rosmalen onzeker na vervelende enkelblessure

Trevor Wagener • 20:31, 02-06-2017 / Laatste Update: 14:41, 07-01-2024

Vervelend nieuws van onze Zuiderburen, want het grasseizoen van de Belgische tennisser David Goffin is ernstig in gevaar. De nummer 12 van de wereld verzwikte gisteren in zijn partij tegen de Argentijn Horacio Zeballos in de 3e ronde van Roland Garros zijn rechterenkel en moest opgeven.

Uit een eerste MRI-scan bleek dat zijn enkelbanden niet gescheurd zijn. De deelname van Goffin aan het grastoernooi van Rosmalen is wel twijfelachtig. De Belg wil zich op het Ricoh Open voorbereiden op Wimbledon.

Allez David

"We zijn opgelucht dat de blessure op het eerste gezicht meevalt. Er is gelukkig niets gescheurd", aldus zijn coach Thierry Van Cleemput. Kort na de wedstrijd zei Van Cleemput bij Sporza nog te duimen dat het meevalt. "David vertelde me dat het een ongelukje was. Hij is erg ontgoocheld over zijn opgave en vreest voor een zware blessure."

Twijfel

Een scheuring is nu uitgesloten, maar het is afwachten of de 26-jarige Belg over ruim een week in Rosmalen op de baan staat. Binnen enkele dagen zal onderzoek meer duidelijkheid geven over de ernst van zijn kwetsuur.

David Goffin's ankle... Brutal... They really need to change that tarp #RolandGarros #FrenchOpen #Tennis #Injury pic.twitter.com/7zgY1g9hs9

— Sam Wiki (@SamWiki88) 2 juni 2017