Djokovic heeft spijt van Australian Open 2018: 'Was de verkeerde beslissing'
i

AFP

Djokovic heeft spijt van Australian Open 2018: 'Was de verkeerde beslissing'

Martijn Baars • 18:15, 02-05-2018 / Laatste Update: 16:03, 07-01-2024

Novak Djokovic heeft toegegeven dat zijn zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen na zijn reeks van slechte resultaten in de afgelopen tijd. De nummer-12 van de wereld is van mening dat hij te vroeg zijn rentree heeft gemaakt na zijn elleboogoperatie, maar is wel hoopvol over de toekomst. 

"Ik heb altijd in mezelf geloofd en dat is waarom mijn kinderdromen uit kwamen. Maar op dit moment is mijn zelfvertrouwen niet op zijn best", gaf de 30-jarige Serviër toe op zijn eigen tenniscomplex in het centrum van Belgrado.

Keihard werken

"Dat is niet gek als je kijkt naar mijn resultaten van de afgelopen tijd. Het enige wat ik kan doen is keihard werken om weer het oude gevoel terug te krijgen. Na een paar goede wedstrijden en toernooien zal dit vanzelf komen."

Vrije val

De vrije val van Djokovic begon nadat hij in juni 2016 zijn eerste Roland Garros-titel won om zo zijn Career Grand Slam (alle 4 de Grand Slam-titels) te voltooien. Een reeks van ondermaatse prestaties werd opgevolgd door een elleboogblessure, waardoor hij moest opgeven in de kwartfinale van Wimbledon vorig jaar. 

De blessure hield Djokovic tot het Australian Open van januari dit jaar aan de kant. In Melbourne verloor Djokovic in de achtste finales van de Zuid-Koreaan Hyeon Chung. Na zijn verliespartij bekende de twaalfvoudig Grand Slam-winnaar te vroeg zijn rentree te hebben gemaakt omdat zijn honger naar het tennis te groot was. 

Vroege exits

Wat volgde waren vroege exits in Barcelona, ​​Monte Carlo, Miami en Indian Wells. "Het was mijn beslissing om om terug te keren op het Australian Open, omdat ik het tennis zoveel miste. Achteraf bleek het de verkeerde beslissing'', bekent de voormalig nummer 1 van de wereld.

Niet opgeven