Dubbelspecialist Haase: 'Het speelt lekkerder als je weet dat je van iedereen kunt winnen'
i

REUTERS

Dubbelspecialist Haase: 'Het speelt lekkerder als je weet dat je van iedereen kunt winnen'

admin • 19:30, 30-05-2019 / Laatste Update: 22:35, 12-12-2023

Als er iemand is die de afgelopen jaren een aardige staat van dienst in het dubbelspel heeft opgebouwd, is het Robin Haase wel. De tennisser uit Den Haag staat al jarenlang hoog in de ranking op het dubbelspel en dat terwijl hij het bij de individuele klassen nog wel eens af laat weten.

Voorbeeld: op Roland Garros behaalde hij samen met de Deen Frederik Nielsen donderdag de 3e ronde van het toernooi. Dat is een evenaring van zijn beste resultaat in Parijs (2e ronde individueel). Als dubbelspeler stond Haase op de Australian Open al eens in de finale en haalde hij op de US Open en Wimbledon de laatste 8. Hij staat als dubbelspeler momenteel 30e op de wereldranglijst.

Iedereen verslaan

"Als je mijn carrière bekijkt dan ben ik misschien wel de enige speler die al 12 jaar lang singelt en dubbelt", zegt Haase tegen het Algemeen Dagblad. Hij geeft aan dat hij de single minstens zo belangrijk vindt. "Het speelt veel lekkerder als je weet dat je van iedereen kunt winnen. Als ik single ga ik daar ook voor, maar het maakt een verschil of je elk punt aan de bak moet of dat je, zoals in het dubbel, het gevoel hebt dat je over hebt."