Egberink en Scheffers naar de halve finale dubbel in Rotterdam

Egberink en Scheffers naar de halve finale dubbel in Rotterdam

admin • 22:45, 09-02-2016 / Laatste Update: 22:01, 12-12-2023

Tom Egberink en Maikel Scheffer hebben de halve finale van het dubbeltoernooi in Rotterdam bereikt. De rolstoeltennissers uit Dalen en Dorst wonnen in Ahoy’ na het spelen van een supertiebreak van de Fransen Frederic Cattaneo en Michael Jeremiasz: 4-6, 6-3 en 10-8.

Egberink en Scheffers, die door Tennis-Solution uit Zevenaar worden begeleid, leken in de supertiebreak de buit al snel binnen te hebben. Maar een 9-3 voorsprong, en daarmee zes matchpoints, verdwenen toch nog bijna als sneeuw voor de zon. Op 9-8 maakte het duo het echter toch nog af. Waarna hun lichaamstaal de opluchting over de goede afloop verried.

Behoudend

,,We speelden vanaf 9-3 plotseling te behoudend”, vertelde Scheffers na de overwinning. ,,Het was sowieso een krappe overwinning, met ups en downs. Maar we hebben de zege er als echt team toch uit weten te slepen.”

Tweede set

Cattaneo en Michael Jeremiasz, in het dubbelspel de nummer 16 en 4 van de wereldranglijst, trokken de eerste set naar zich toe. Maar Egberink en Scheffers, die op de plaatsen 10 en 8 van de mondiale dubbelranglijst bivakkeren, trokken de zaken recht in de tweede set.

Tegenstanders

Egberink en Scheffers spelen in de halve finale tegen Stephane Houdet en Nicolas Peifer. De Fransen zijn als eerste geplaatst. In het enkeltoernooi speelt Egberink tegen de Zweed Stefan Olsson en Scheffers tegen de Fransman Michael Jeremiasz.