Geblesseerde Kyrgios uitgefloten na opnieuw een opgave (video)
i

Proshots

Geblesseerde Kyrgios uitgefloten na opnieuw een opgave (video)

Trevor Wagener • 14:11, 10-08-2017 / Laatste Update: 12:21, 07-01-2024

Of de badboy tennisser Nick Kyrgios het nou over zich af heeft geroepen of niet: uitgefloten worden als je geblesseerd de baan verlaat, voelt voor geen enkele sporter goed. Het overkwam het talent bij de Citi Open in Washington.

Alles ging eigenlijk naar wens in de 2e ronde tegen Tennys Sandgren. Kyrgios sloeg de nummer 106 van de wereld redelijk makkelijk van de baan, al liet hij zich behandelen aan zijn geblesseerde schouder.

Zal je net zien

Bij een 6-3 en 3-0 voorsprong ging het niet meer: Kyrgios' schouder deed te zeer en hij riep "I am done" naar de scheidsrechter. De umpire gaf de overwinning vervolgens volgens de regels aan Sandgren.

Toen Kyrgios -die in het verleden respectloos gedrag op en naast de tennisbaan vertoonde - het court verliet, floten enkele onsportieve fans hem uit:

3e keer

Wat er met Kyrgios aan de hand is, weet hij zelf ook niet. "Ik heb het gewoon moeilijk. Mentaal... maar nu ook fysiek", was zijn korte reactie. In juni hield hij het op het grastoernooi van Queens niet langer dan 1 set vol tegen Donald Young. Op Wimbledon dit jaar hield hij er eerder mee op vanwege pijn aan zijn heup.

De opgaves komen hem op veel kritiek te staan: enkele dagen voordat Kyrgios zich geblesseerd afmeldde voor de Atlanta Open, zagen fans hem buiten - fit en wel - doodleuk basketballen.