Heethoofd Kyrgios gooit handdoek na één set in de ring (video's)
i

AFP

Heethoofd Kyrgios gooit handdoek na één set in de ring (video's)

Trevor Wagener • 14:53, 10-10-2017 / Laatste Update: 13:18, 05-01-2024

De Australische 'badboy' tennisser Nick Kyrgios deed dinsdag weer eens van zich spreken bij een toernooi in het Chinese Shanghai. In zijn partij in de 1e ronde tegen de Amerikaan Steve Johnson verloor hij de 1ste set met 7-6 en stapte daarna zonder enige van reden van de tennisbaan.

Steve Johnson through to @SH_RolexMasters second round after Kyrgios retires.#SHRolexMasters pic.twitter.com/cf3sgfZpPv

— Tennis TV (@TennisTV) 10 oktober 2017

Vreemde bedoening

Hij gaf zijn tegenstander en de scheidsrechter een hand en verdween daarna zonder een zichtbare blessure naar de kleedkamer. Volgens geruchten was Kyrgios niet blij met het publiek en ontevreden over 'calls' van de referee. De Australiër haalde vorige week in Peking nog de finale, waarin hij verloor van de Spanjaard Rafael Nadal.

Stevie Johnson and umpire Fergus Murphy confused and trying to figure out why Kyrgios actually retired after he lost TB 6-7(5). pic.twitter.com/OHK4YCCoII

— TroubleFault (@troublefault) 10 oktober 2017

Herhaling

Kyrgios kreeg in het verleden al een paar keer een boete voor zijn gedrag op de baan. Vorig jaar maakte hij het in Shanghai te bont door onderhands te gaan serveren in zijn wedstrijd tegen de Duitser Mischa Zverev. Hij vroeg de scheidsrechter ook om snel een einde aan de wedstrijd te maken. Hij kreeg een boete van 23.000 euro en werd voor 2 maanden geschorst.

Unfortunately situation in the Nick Kyrgios-Steve Johnson match which Johnson won 76 rtd. Kyrgios unhappy with crowd movement and some calls

— Craig Gabriel (@crosscourt1) 10 oktober 2017