Heftig: WTA-toernooi Hongkong krijgt andere datum door politieke onrust
i

REUTERS

Heftig: WTA-toernooi Hongkong krijgt andere datum door politieke onrust

admin • 10:35, 13-09-2019 / Laatste Update: 22:55, 05-01-2024

Ook de tenniswereld kent vanaf nu de gevolgen van de politieke onrust in Hongkong. Het WTA-toernooi wat daar wordt georganiseerd wordt door alle gebeurtenissen naar achteren geschoven.

Aanvankelijk stond dit tennistoernooi van 5 tot en met 13 oktober op de kalender. Enkele dagen voor de start wordt het 70-jarig bestaan van de Volksrepubliek China gevierd. Door de aanhoudende onrust in Hongkong en de rellen die daarbij zijn gekomen, vindt de organisatie het beter om het evenement later dit jaar te plannen.

Beste WTA-toernooi

Voor de tennisliefhebbers is het een aderlating, omdat het toernooi van Hongkong in 2018 is uitgeroepen tot beste WTA-toernooi van dit niveau. Topspeelsters als Venus Williams, Caroline Wozniacki en Angelique Kerber kwamen de afgelopen jaren vaak naar de stad, die grotendeels autonoom van China is, om daar te spelen. De Oekraïense tiener Dajana Jastremska won de laatste editie van het toernooi.

"Gezien de huidige situatie hebben de WTA en de tennisbond van Hongkong besloten het toernooi uit te stellen", staat op de website van het evenement. ,,We zijn op zoek naar een alternatieve week." In Hongkong is het al maanden onrustig. De inwoners gaan de straat op om te protesteren tegen de toenemende invloed van de Chinese regering.