Kiki Bertens ook bij WTA Linz nog zonder coach Raemon Sluiter
i

Pim Ras Fotografie

Kiki Bertens ook bij WTA Linz nog zonder coach Raemon Sluiter

Trevor Wagener • 14:29, 07-10-2019 / Laatste Update: 00:50, 05-01-2024

De tijdelijke break die toptennisser Kiki Bertens en haar coach Raemon Sluiter vorige maand overeenkwamen, blijft voorlopig staan. Na de 4 Aziatische toernooien wordt de nummer 8 van de wereld ook deze week in het Oostenrijkse Linz bijgestaan door Elise Tamaëla, schrijft AD-journalist Rik Spekenbrink.

Bertens en Sluiter zeiden een maand geleden tegen het AD dat zij een 'adempauze' namen. Na 4 jaar van intense samenwerking leek het hen allebei oké om na meerdere gesprekken elkaar even de ruimte te geven. Bertens maakte sportief gezien een mindere periode door.

Sluiter was wel oproepbaar, op ieder door Bertens gewenst moment zou hij invliegen naar Azië. Maar de speelster koos daar niet voor en reisde naar achtereenvolgens Zhengzhou, Osaka, Wuhan en Peking met Elise Tamaëla, als fysiotherapeut en 'assistent' van Sluiter al lid van het team. Na 3 jammerlijke weken bereikte Bertens in Peking de halve finale. Ze verloor daarin zaterdag net aan van de nummer 1 van de wereld, Ashleigh Barty.

Punten pakken

Bertens kreeg vervolgens een wildcard voor het WTA-toernooi in Linz. Eigenlijk stond ze daar niet voor ingeschreven, maar nu de strijd om de laatste tickets voor de WTA Finals (eind deze maand in het Chinese Shenzhen) op de laatste weken aankomt, besloot ze ook het bescheiden indoor hardcourt-toernooi in Oostenrijk te spelen.

Volgende week is dan nog het grotere toernooi in Moskou. Na overleg, zo blijkt uit navraag van het AD, is besloten dat Sluiter ook deze week nog thuis blijft. Of hij volgende week in Rusland wel weer van de partij is, wordt later bepaald.

Gehusseld

Bertens is als 1e geplaatst in Linz en moest eigenlijk in de openingsronde tegen Anastasia Pavljoetsjenkova spelen. Ze trof de Russin dit jaar 4 keer eerder maar door een afzegging van Anastasija Sevastova heeft Pavljoetsjenkova nu een geplaatste status gekregen. Hierdoor veranderde het toernooischema en opent Bertens in Oostenrijk tegen een qualifier.