Koolhof en Middelkoop op hun sloffen naar halve finale in Brest

admin • 18:56, 22-10-2015 / Laatste Update: 05:14, 13-12-2023

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop staan in de halve finale in Brest. De tennissers uit Duiven en Breda sloegen zich bij de laatste acht van de challenger in Frankrijk met groot gemak langs de jonge Fransen Sebastien Boltz en Gregoire Jacq: 6-0, 6-3.

Koolhof en Middelkoop, de nummer 75 en 76 van de mondiale dubbelranglijst, zijn in het met 106.500 euro gedoteerde toernooi als eerste geplaatst en hadden in de eerste ronde een bye. Tegen Boltz en Jacq verloor het Nederlandse duo in de eerste set maar 3 punten.

Snelle set

De tweede set leek weer een snelle te worden. Maar de 2-0 voorsprong werd zowaar een 3-2 achterstand. ,,Als je zo makkelijk op 6-0, 2-0 voorkomt, loert altijd het gevaar dat de tegenstander de all-in erin gooit, oftewel alles of niks gaat spelen”, zei Middelkoop over die fase in de wedstrijd. ,,Dat was even omschakelen, bijsturen en vervolgens de buit toch binnenhalen.”

Zeilen bijzetten

Koolhof moest nog wel alle zeilen bijzetten om een 0-40 achterstand op eigen service ongedaan te maken en niet op 4-2 achter te komen. Toen dat lukte, was het in een mum van tijd 6-3. Koolhof: ,,Ze hebben drie games lopen knallen, daarna ging het licht alweer bij ze uit.”