Kritische Rafael Nadal wil 1 landentoernooi, geen 2: 'Klopt niet, kan niet in 2 maanden tijd'
i

ANP

Kritische Rafael Nadal wil 1 landentoernooi, geen 2: 'Klopt niet, kan niet in 2 maanden tijd'

Trevor Wagener • 16:20, 13-01-2020 / Laatste Update: 03:05, 07-01-2024

Toptennisser Rafael Nadal heeft zich geuit over de aanwezigheid van de Davis Cup én de ATP Cup op de tenniskalender. De Spaanse aanvoerder van de wereldranglijst pleit voor 1 landentoernooi in plaats van 2.

De ATP Cup is nieuw op de kalender. Deze volgt relatief snel na de Davis Cup. De Davis Cup - waar de opzet voor het eerst in 118 jaar is gewijzigd - eindigde eind november. Op 3 januari begon de ATP Cup.

Geen 2 maar 1

"De ATP Cup is een geweldig toernooi, maar ik blijf erbij dat 2 landentoernooien in 2 maanden tijd gewoon niet klopt", aldus Nadal, die zondag met Spanje van Servië verloor in de finale van de ATP Cup. "We moeten een manier vinden om het op te lossen en 1 groot landentoernooi te creëren met de ITF en de ATP. Nu is het verwarrend voor de toeschouwers, terwijl we in het tennis juist behoefte aan duidelijkheid hebben."

19-voudig Grand Slam-winnaar Nadal was in november al kritisch over de nieuwe opzet van de Davis Cup, waar wegens het volle programma veel partijen pas ver na middernacht klaar waren.