Kvitova krijgt hulp bij verwerking van agressieve aanval overvaller
i

BSR

Kvitova krijgt hulp bij verwerking van agressieve aanval overvaller

Sjors Tanis • 14:34, 07-03-2019 / Laatste Update: 17:45, 05-01-2024

Een indringend gesprek met Monica Seles heeft Petra Kvitova geholpen bij de verwerking van een aanval door een gewapende man. De Tsjechische tennisster liep eind 2016 ernstige snijwonden op in haar handen, toen ze in haar appartement werd overvallen door een man met een mes.

,,Ik ontmoette Monica vorig jaar en toen besloten we te praten over wat we beiden hebben meegemaakt", zei Kvitova in Indian Wells, waar ze van start gaat als een van de favorieten voor de eindzege.

Aanval van man met mes

Seles maakte iets soortgelijks mee. De Amerikaanse werd in 1993 op de baan in Hamburg aangevallen door een man die een mes in haar rug stak. Hij was groot fan van Steffi Graf, toen de grote rivale van Seles. Het duurde ruim 2 jaar tot de Amerikaanse tennisster, geboren in Servië, haar rentree maakte.

Genieten van het leven

,,Het was fijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt", zei Kvitova, die zelf een half jaar aan de kant stond nadat ze was aangevallen. ,,Het was een grote verrassing dat Monica met me wilde praten. Ze zei mooie dingen. Ik zal zelf waarschijnlijk nooit meer 100 procent worden na wat mij is overkomen en dat geldt ook voor Monica. Maar hopelijk kan ze zo goed mogelijk van het leven genieten."

Kvitova bereikte begin dit jaar de finale van de Australian Open, waarin ze verloor van Naomi Osaka. De 28-jarige Tsjechische, 2-voudig Wimbledon-kampioene, is de nummer 3 van de wereld.