Mattek-Sands maakt comeback na horrorblessure op Wimbledon
i

EPA

Mattek-Sands maakt comeback na horrorblessure op Wimbledon

admin • 09:10, 22-03-2018 / Laatste Update: 19:47, 08-01-2024

Dik 8 maanden nadat ze huilend en schreeuwend het Wimbledon-gras op de brancard moest verlaten, heeft de Amerikaanse tennisster Bethanie Mattek-Sands haar comeback gemaakt.

Ze verloor van de Franse Alizé Cornet in de 1e ronde van het WTA-toernooi in Miami (2-6 5-7), maar toch was het applaus na afloop vooral voor Mattek-Sands. ,,Ik ben blij met mijn overwinning, maar ik ben ook heel blij om Bethanie weer terug te zien op de baan", zei Cornet, de nummer 38 van de wereld.

Kermen van de pijn

De Amerikaanse, die vooral in het dubbelspel gespecialiseerd is, gleed vorig jaar op Wimbledon uit in haar partij tegen Sorana Cristea in de 2e ronde. Ze lag te kermen van de pijn en riep keer op keer om hulp, die maar lang op zich liet wachten. Mattek-Sands bleek een zware knieblessure te hebben opgelopen en moest daarna onder het mes.

Azarenka

Victoria Azarenka, die net als Mattek-Sands een wildcard kreeg voor het toernooi in Miami, haalde wel de 2e ronde. De oud-nummer 1 van de wereld uit Wit-Rusland versloeg de Amerikaanse Catherine Bellis met 6-3 6-0.