Mogelijk matchfixing op Roland Garros, politie doet onderzoek

admin • 23:03, 03-10-2020 / Laatste Update: 16:38, 07-01-2024

De Franse politie is een onderzoek gestart naar de gang van zaken tijdens een vrouwendubbelspelwedstrijd op Roland Garros. Er zou mogelijk sprake zijn geweest matchfixing, waarbij honderdduizenden euro’s zijn verdiend. Dat meldt de Duitse krant Die Welt zaterdagavond.

Het gaat om de partij uit de 1e ronde tussen het Roemeense duo Andreea Mitu/Patricia Maria Tig en het Amerikaans-Russische koppel Madison Brengle/Yana Sizikova. Bookmakers zouden de partij als verdacht hebben aangemerkt na afwijkende patronen in het gokgedrag te hebben geconstateerd. Op Twitter werd eerder deze week al een filmpje (zie boven) van een verdachte game geplaatst door een insider. Uiteindelijk wonnen Mitu en Tig de partij in 2 sets.

Manipulatie

In de 5e game van de 2e set verliest de Russin Sizikova haar servicegame op love. De manier waarop doet de wenkbrauwen fronzen. Ze slaat 2 dubbele fouten en lijkt bij een ander punt bewust uit te glijden om de bal te missen. Fraudeurs zouden in ieder geval Sizikova in de manipulatie hebben betrokken, zo luidt het vermoeden.