Naomi Osaka en haar coach stoppen nú alweer samenwerking na matige US Open
i

Getty Images

Naomi Osaka en haar coach stoppen nú alweer samenwerking na matige US Open

admin • 09:29, 13-09-2019 / Laatste Update: 00:36, 05-01-2024

Na iets meer dan een halfjaar gaan Naomi Osaka en haar coach alweer uit elkaar. Na een matige US Open en het verliezen van de nummer 1-positie heeft de Japanse tennisster haar samenwerking met Jermaine Jenkins beëindigd, meldt ze op Twitter.

"Ik ben dankbaar voor de tijd die we samen hebben doorgebracht en de dingen die ik heb geleerd zowel op als naast de baan”, schrijft de tweevoudig grandslamwinnares. "Maar ik voel dat het tijd is voor een verandering.”

Amper 12 maanden leek de tenniswereld aan de voeten van Osaka te liggen. Toen pakte ze de US Open na een bizarre finale tegen Serena Williams. Kort daarna schreef ze ook nog eens de Australian Open op haar naam. Kort daarna nam ze afscheid van de Duitser Sascha Bajin, die haar 8 jaar had bijgestaan.

Toeval of niet, maar daarna waren haar prestaties niet meer als voorheen. De afgelopen US Open verloor ze ook al in de 4e ronde, waarna zij en haar coach Jenkins met de samenwerking stopten.

De Japanse maakt over anderhalve week haar rentree op de baan bij het toernooi van Wuhan. Osaka heeft een wildcard gekregen voor het toernooi in China.