Oud-Wimbledon-kampioene Bartoli na 4 jaar terug op de tennisbaan
i

AP

Oud-Wimbledon-kampioene Bartoli na 4 jaar terug op de tennisbaan

Martijn Baars • 21:42, 19-12-2017 / Laatste Update: 20:25, 12-12-2023

Voormalig Wimbledonkampioene Marion Bartoli (33) keert na een afwezigheid van ruim 4 jaar terug op de tennisbaan. "Het zal een grote uitdaging worden", liet de Française via sociale media weten in een videoboodschap.

"Ik hoop halverwege maart klaar te zijn om deel te nemen aan het toernooi in Miami. Ik kijk er naar uit opnieuw op de baan te staan en samen met het publiek grote emoties te beleven. Vooral Roland Garros en de Fedcup lagen me altijd nauw aan het hart."

Ernstig virus

Bartoli verliet in augustus 2013, nauwelijks een maand na haar zege op Wimbledon, het professionele tennis. De voormalige nummer 7 van de wereld liep een ernstig virus op en vermagerde heel erg. Begin vorig jaar woog ze nog amper 45 kilogram, terwijl ze tijdens haar carrière juist bekendstond als één van de weinige relatief mollige speelsters. Toen ze Wimbledon won, woog ze nog 68 kilogram.

Marathon van New York

Eind 2016 hervond Bartoli haar goede gezondheid en nam ze onder meer deel aan de marathon van New York. Ze speelde ook diverse toernooien voor ex-speelsters.