Serena Williams neemt voortaan de tijd met herstel van blessures
i

AFP

Serena Williams neemt voortaan de tijd met herstel van blessures

Bart van der Wijst • 08:38, 24-09-2016 / Laatste Update: 00:02, 09-01-2024

Serena Williams is helemaal klaar met de blessures die ze ieder jaar oploopt in het tennis. De Amerikaanse is er ziek en moe van om constant te spelen, terwijl ze eigenlijk geblesseerd is. Momenteel is de succesvolste Williams - die bijna 35 wordt - ook niet fit, maar ze heeft geen haast met haar herstel.

Williams had dit seizoen vooral veel problemen rondom haar schouders en knieën. Door die blessures speelde de Amerikaanse 'slechts' 8 toernooien dit seizoen - wat relatief weinig is vergeleken met de rest.

'Moe'

De tennisster verloor dit seizoen partijen, die ze in topvorm nooit zou verliezen. "Ik word er moe van om toernooien te spelen terwijl ik niet fit ben en dan wedstrijden te verliezen, die ik eigenlijk nooit verlies", verklaarde Williams tegenover CNN. "Ik wil er zeker voor zorgen dat ik fit ben en op mijn best kan spelen, of in ieder geval op 70 à 80%. Op die manier kan ik beter presteren."

Dit kalenderjaar staan er voor Williams - die in de US Open mede door haar knieblessure werd uitgeschakeld in de halve finale - nog 3 toernooien op het programma: 2 daarvan vinden plaats in China en het slotakkoord is tijdens de traditionele seizoensafsluiting tijdens het WTA-kampioenschap, ditmaal gehouden in Singapore.