Sterke De Bakker in vijf sets onderuit tegen Wawrinka

Sterke De Bakker in vijf sets onderuit tegen Wawrinka

Robert Hüsken • 18:35, 18-09-2015 / Laatste Update: 11:16, 08-01-2024

Thiemo de Bakker heeft in de Davis Cup niet kunnen stunten tegen Stan Wawrinka. De Westlander pakte knap twee sets, maar verloor alsnog: 2-6 6-3 4-6 6-3 7-5. Daardoor staat het Nederlands team met 1-0 achter. Later op de dag speelt Jesse Huta Galung tegen Roger Federer.

Vooraf werden de kansen van De Bakker laag ingeschat. Hij begon desondanks sterk en won de eerste set. De tweede ging verloren, maar in de derde set richtte hij zich op.

Ook in de vierde set speelde hij sterk tegen de nummer vier van de wereld. De Bakker, zelf de nummer 144 op de wereldranglijst, kwam veel naar het net en pakte daar de punten. Hij leidde met 3-0 in de vierde set en was dichtbij een stunt. Dat lukte echter niet, want Wawrinka pakte zes games op rij en won de set.

In de beslissende set kwam de Westlander al snel op 3-0 achter en leek de strijd verloren. De Nederlandse kopman vond echter toch nog wat reserves en kwam terug tot 5-5. Wawrinka hield vervolgens zijn service, waarna hij de opslag van de Bakker brak: 7-5.

Lees ook: Koeman nodigt Van Gaal uit voor een wijntje 

Lees ook: Chelsea werkt aan terugkeer clubarts Eva Carneiro

Lees ook: Ibrahimovic huurt plein af voor fans Malmö