Zuur! Bertens stort halverwege in en gaat onderuit in 8e finales Miami

AP

Sjors Tanis • 19:06, 25-03-2019 / Laatste Update: 05:35, 06-01-2024

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de kwartfinale van het prestigieuze WTA-toernooi van Miami te bereiken. De nummer 7 van de plaatsingslijst speelde anderhalve set uitstekend tegen de Australische Ashleigh Barty, maar gaf de partij daarna volledig uit handen: 6-4, 3-6, 2-6.

Bertens kreeg halverwege de 2e set kansen om Barty te breken, maar benutte haar breakpoints niet. Haar tegenstandster sloeg daarna wel toe en nam in de 3e set al snel een dubbele break voorsprong. Die grote achterstand wist Bertens niet meer te repareren.

Vaker problemen met Barty

Bertens ging in januari in Sydney ook al in 3 sets onderuit tegen Barty, van wie ze ook in de 2 eerdere onderlinge ontmoetingen niet wist te winnen. De Australische neemt het in de kwartfinale op tegen Petra Kvitova (3) of Caroline Garcia (19).

Weer onderuit in 4e ronde

Bertens strandde 2 weken geleden in het toptoernooi van Indian Wells ook in de 4e ronde. Toen verloor ze van de Spaanse Garbiñe Muguruza, ook nadat ze de eerste set had gewonnen (5-7 6-1 6-4).

Breekpunt halverwege set 2

Breekpunt in de partij was voor Bertens de 5e game in de 2e set. Ze liet op een stand van 2-2 3 breakpoints liggen en verloor daarna de controle over haar spel. Nadat Barty haar 1e setpoint had benut, trachtte coach Raemon Sluiter met wat technische en tactische tips Bertens nog wat moed in te spreken. Ook in de 3e set straalde ze echter niet veel overtuiging meer uit. Na 3 verloren servicebeurten op rij was een nieuwe nederlaag tegen Barty onvermijdelijk.

Bertens gaat zich nu voorbereiden op het gravelseizoen, haar favoriete periode in het tennisjaar.