Ontbijtshake: Laatste dag 'dure' transfermarkt
i

EPA/Pro Shots

Ontbijtshake: Laatste dag 'dure' transfermarkt

Bart van der Wijst • 09:15, 31-08-2016 / Laatste Update: 16:06, 12-12-2023

Goedemorgen! Klaar voor de laatste dag van de transfermarkt? Clubs hebben namelijk tot 23:59 de tijd om nog spelers te strikken. Het belooft een spannende dag te worden en veel spelers hopen nog op een last-minute-transfer. Gaat Balotelli nog weg, of blijft de Italiaan bij Liverpool? En wat krijgen we nog te zien in Nederland? Volg het hierrr in ons liveblog over de laatste transfers en transfergeruchten.

Wie al zeker is van een transfer, is Hakim Ziyech. De sterspeler transfereerde dinsdag dan eindelijk naar Ajax. In Amsterdam zal de druk groot zijn, maar de Marokkaan zegt zelf 'makkelijk te kunnen presteren onder druk'. We zullen het zien. Het is in ieder geval een goede aankoop van Ajax, dat helemaal niet mag klagen over de afgelopen transferperiode.

Van Basten en buitenspel

Het is een zooitje bij de KNVB. En dan wordt het nog zacht uitgedrukt. Na het vertrek van Dick Advocaat als assistent-bondscoach gebeurde er enorm veel. Zo kwam Ruud Gullit niet als zijn opvolger, vertrok Bert van Oostveen als directeur en maakte ook Marco van Basten zijn vertrek als assistent wereldkundig.

Diezelfde Van Basten gaat aan de slag bij de FIFA en wil zich daar hard maken voor het afschaffen van buitenspel, iets wat al langer wordt geroepen door de voormalig Voetballer van het Jaar.

Misschien komt het ooit nog wel goed met het Nederlands elftal, maar voorlopig is het een puinhoop..

Brandbrief Jorritsma

Hans Jorritsma moet per 1 januari 2017 na ruim 20 jaar (!) vertrekken als teammanager van de KNVB. De 67-jarige Jorritsma ligt echter goed in de groep en de beslissing van de voetbalbond om afscheid te nemen van hem viel dan ook niet goed bij bondscoach Blind en enkele spelers.

De bondscoach heeft nog hoop dat de beslissing over het vertrek van Hans Jorritsma wordt teruggetrokken. Hij heeft de spelers van het Nederlands elftal gevraagd een brandbrief te ondertekenen, die pleit voor het blijven van de 67-jarige teammanager.