Overmars geeft transferupdate Ajax: Dijks gaat weg, interesse voor Onana
i

ANP Pro Shots

Overmars geeft transferupdate Ajax: Dijks gaat weg, interesse voor Onana

Martijn Baars • 12:54, 10-01-2018 / Laatste Update: 03:21, 06-01-2024

Mitchell Dijks lijkt nu echt op het punt te staan om te vertrekken bij Ajax.

De vleugelverdediger, die vorig seizoen al even werd verhuurd aan het Engelse Norwich City, trekt waarschijnlijk nog deze transferperiode de deur in de Arena achter zich dicht. "Hij gaat zijn weg wel vinden", zegt directeur spelerszaken Marc Overmars tijdens het trainingskamp in Portugal.

Interesse voor Onana

Doelman André Onana heeft zich bij meerdere clubs in de kijker gespeeld. Er is belangstelling voor de Kameroener, onder meer vanuit Italië. Een vertrek is echter niet aan de orde. "André is een winnaar en wil met ons een prijs pakken", zegt Overmars.

Kluivert en Neres

Geïnteresseerde clubs voor Justin Kluivert en David Neres kunnen het sowieso vergeten. Overmars met een knipoog. "Als ze voor hen bellen, neem ik de telefoon niet op."

Over mogelijke versterkingen in de winterstop zegt Overmars: "Er valt nog wel wat te verwachten, maar dan misschien ook met het oog op volgend seizoen zoals met Perr Schuurs en Hassane Bandé."

Bandé

Die laatste had Ajax graag al in de winterstop overgenomen van KV Mechelen, maar de Belgen zijn niet bereid om de buitenspeler uit Burkina Faso tijdens het lopende seizoen te laten vertrekken. "Ze hebben het zwaar en willen hem nu niet kwijt." Bandé tekende vorige maand een contract voor 5 jaar in Amsterdam, maar dat gaat pas komende zomer in.