Topscorer Lieder van de Jupiler League is zo verliefd dat hij Wester volgt naar Denemarken
i

pro shots

Topscorer Lieder van de Jupiler League is zo verliefd dat hij Wester volgt naar Denemarken

Martijn Baars • 11:24, 16-05-2018 / Laatste Update: 21:37, 07-01-2024

Mart Lieder heeft zijn stap naar het buitenland te pakken. De topscorer van de Jupiler League van afgelopen seizoen vertrekt naar Denemarken. De spits tekent een tweejarig contract bij Sønderjyske.

Veel interesse

Er was veel interesse in de 28-jarige Lieder, uit binnen- én buitenland, maar omdat zijn vriendin Tess Wester in Denemarken handbalkeepster is, vertrok hij het liefst naar het Scandinavische land. Bij Sønderjyske wordt de aanvaller ploeggenoot van Kees Luijck en vroegere eredivisie-spelers Nikki Zimling en Simon Poulsen.

Topscorer Jupiler League

Lieder schreef afgelopen seizoen geschiedenis door de 2e competitietopscorer in dienst van FC Eindhoven te worden. Zijn voorganger, Cees Schapendonk, scoorde 24 goals in seizoen 1978-1979. Lieder had met 30 doelpunten geen enkele concurrentie in de strijd om de Gouden Stier.

Laatbloeier

Lieder is een laatbloeier. De Purmerender werd in 2012 op 21-jarige leeftijd door Vitesse weggeplukt bij de amateurs van Purmersteijn. Na een half jaartje in Arnhem volgden periodes in de eredivisie bij RKC Waalwijk en FC Dordrecht en een avontuur bij het Zwitserse FC Aarau. Pas sinds zijn komst naar het Jan Louwers Stadion in 2016 begon Lieder met enige regelmaat te scoren. In seizoen 2016-2017 trof Lieder 15 keer doel, afgelopen competitie het dubbele.